Wie ben ik?

 

Mijn visie vindt u elders op de website. Hier vindt u mijn activiteiten tot op heden.


Ik ben opgeleid als ‘woonecoloog’ aan de universiteit van Wageningen en heb me gespecialiseerd in de stadsvernieuwing aan de universiteit van Delft.
Ik heb ervaring in de verschillende ‘soorten’ management: project- en programmamanagement, lijnmanagement en interimmanagement; met name bij overheden en woningcorporaties. Ik heb voor diverse bureaus gewerkt, als adviseur en als lijn- en procesmanager op detacherings- en interim-basis. Hieronder viel ook
het opzetten en begeleiden van workshops met een divers scala aan onderwerpen; en het optreden als schaduwmanager voor projectleiders en adviseurs.
Momenteel ben ik hoofd van een projectmanagementbureau van een gemeente.


Naast mijn werk ben ik actief (geweest) in diverse organisaties:
als voorzitter van stichting ‘de haagse volksbuurt’ die beoogt projecten op te zetten rondom het wonen en (samen)leven in de haagse volksbuurten; in een buurtontwikkelingsmaatschappij; in diverse milieuorganisaties en een kringloopbedrijf; in diverse (vrouwen)netwerken.
Ik ben vanaf het begin met name geïnteresseerd geweest in het proces, en heb veel participatietrajecten begeleid, eerst als sociaal begeleider, later als projectmanager.


Coaching/supervisie/intervisie

Ik ben me steeds meer gaan bezighouden met de menselijke kant in processen en organisaties. Mooie dingen komen vaak tot stand door de passie en energie van slechts enkele mensen. Ik heb ervaren dat mensen die ergens in vast zitten vaak niet zoveel nodig hebben om zelf in beweging te komen. Ik ben me daardoor steeds
meer gaan bezighouden met het begeleiden van individuen. Dat heeft geleid tot een opleiding bij de School voor Coaching.
Daarnaast heb ik me verdiept in het ‘energiewerk’, dat uitgaat van de verschillende energiebronnen die wij als mens hebben.

Ik ben de afgelopen jaren steeds enthousiaster geworden voor de‘transactionele analyse’-benadering in coaching; momenteel doe ik het derde jaar van een vervolgopleiding ‘transactionele analyse in organisaties’ (zie voor informatie over Transactionele Analyse: http://www.transactioneleanalyse.nl/WatisTransactioneleAnalyse/tabid/956/Default.aspx).
Sinds 2004 begeleid ik individuele coachingstrajecten. Daarnaast geef ik supervisie, begeleid ik intervisiegroepen en doe ik soms teambegeleiding in organisaties.


Persoonlijkheidskenmerken

Ik ben een energiek en betrokken mens. Ik heb een directe, daadkrachtige
stijl. Ik hou van zingen en wandel graag in de natuur.

 

>> print deze pagina